Εσένα

Το παράθυρο του αεροπλάνου. Κοιτάς από κάτω. Ένας γίγαντας περπατάει μέσα στις πόλεις και στα δάση και στην ακτογραμμή. Μπορείς να τον δεις από τριάντα χιλιάδες πόδια ψηλά. Φαντάσου πόσο τεράστιος είναι. Για λίγο στέκεται σε μια παραλιακή πόλη δίπλα σε μια τεράστια γέφυρα από καλώδια. Αρπάζει ένα παιδί και κάτι του λέει στο αυτί. Είναι όνειρο όλο αυτό που συμβαίνει; Το παράθυρο του αεροπλάνου. Κοιτάς από κάτω. Ο γίγαντας λέει στο παιδί:

-Θα γεννηθείς δύο φορές. Θα έχεις κόκκινα μαλλιά. Θα κάνεις φασαρία μέσα σου συνέχεια. Θα φοβάσαι. Θα είσαι ξεχωριστός. Θα κοιτάς τους άλλους σαν καθρέπτες. Θα φοβάσαι.

Ο γίγαντας αφήνει το παιδί στο έδαφος. Με μια δρασκελιά αλλάζει χώρα και με δύο απλωτές αλλάζει ήπειρο. Στέκεται όρθιος μπροστά σ’ ένα άγαλμα που κρατάει έναν πυρσό. Αρπάζει ένα παιδί και του λέει:

-Θα πεθάνεις δύο φορές. Θα έχεις μαύρα μάτια και θα κοιμάσαι χωρίς να τα κλείνεις. Θα ζεις ανάποδα, απ’ το μέλλον στο παρελθόν. Θα φοβάσαι. Θα είσαι ξεχωριστός. Θα κοιτάς τους άλλους σαν καθρέπτες. Θα είσαι παιδί θαύμα. Θα φοβάσαι.

Το παράθυρο του αεροπλάνου. Κοιτάς από κάτω. Ένας γίγαντας περπατάει μέσα στις πόλεις και στα δάση και στην ακτογραμμή. Μπορείς να τον δεις από τριάντα χιλιάδες πόδια ψηλά. Τώρα φτάνει σε κάτι αρχαίες κολώνες. Είναι όνειρο όλο αυτό; Αρπάζει ένα παιδί και του λέει:

-Φοβάσαι;

-Ναι.

-Τι φοβάσαι;

-Εσένα.

Το παράθυρο του αεροπλάνου. Κοιτάς από κάτω. Ένας γίγαντας περπατάει μέσα στις πόλεις και στα δάση και στην ακτογραμμή. Ένας γίγαντας θα γεννηθεί δύο φορές, θα έχει κόκκινα μαλλιά, θα κοιτά τους άλλους σαν καθρέπτες, θα είναι ξεχωριστός, θα είναι παιδί θαύμα, θα φοβάται.